Bila kau rindu kawan lama kau

21:42

I miss you, friends.
Biler kamu di high school, kamu akan rindu kawan kamu di primary school.
Biler kamu di universiti or matriks, kamu akan rindu kawan kamu di high school dan primary school.
Betul tak? tolong lah cakap betul.haha
Ada yang pindah ke sekolah lain and ada yang baru.
Life in university tak sama dengan life in high school right?



Aku sebenarnye rindu kawan aku nih. That’s why la macam ni sekarang.
Imagine lah,kawan-kawan yang time high school cuti sampai bulan September(asasi,or degree )
Kita pulak tak sama cuti dengan diorang,
Then ,they all buat gathering, kita tak boleyh datang. Sedangkan rindu giler tahap teruk nih.
Sedih kan.
But I know one day kita akan jumpa kawan lame kita. Tapi kita tak tahu biler.
Sometimes, terserempak kat times square, klcc after 8 years tak jumpa.
Bayangkan lah. ..
Sampai tak kenal kottt. Ingatkan artis mane la kan. Tambah pulak kawan  kita pakai make up tebal-tebal, dengan contact lens macam mat sallehnye. Memang tak sangke giler itu kawan aku zaman hingusan dulu.haha
Apa kamu patut buat kalau kamu rindu kawan kamu?



Call kawanmu
Aku perempuan..so,here is kalau kamu rindu kawan  sesame SPESIES.. Call la kawan awak tuh.
Puas hati kalau dapat call kawan tuh, sebab dapat dengar suara LIVEEE. Gelak sama-sama…wahh! Best
Kalau dia kate dier busy, call time dier free dan kita pon free.
Perempuan dengan perempuan bercalling-calling, memang lame kan?
And mesti ade word ,
“rindu kau giler weyh” 
“Aku rindu kau la” or “saya rindu awak giler”
“biler kite nak jumpe” or “jom hang out”

Mesej kawanmu
Ini paling jimat berbanding dgn call.tapi kalau taknak dengar suara kawan ,atau rase segan-segan poyo gituh…
Mesej tanye kabar, study mane sekarang, biler nak kawen lapar nasik minyak nih.
Haha.

Pergi ke rumah kawanmu
Ha, ini cara terbaek jumpa kawan karib lame yang seabad tak jumpa.macam bertandang rumah orang jugak lah.
Memang terbaek ah, sampai pergi rumah.
Kalau ada lesen , boleyh la pergi rumah kawan tuh. Eventhough jauh sampai ke Kelantan , hujan rebut petir pon redah je, kalau dah lama ,kepingin sangat nak jumpa kawan tu kan?time tu pulak cuti sem, PERGH!!memang best lah holiday.
Pergi rumah kawan tu pulak kat kawasan kampong lagi BAGUIH.
Jumpe la nenek,atuk, makcik ,pakcik kat kampong tuh.NOT TO FORGET, ayam, itik, kucing kat kampong pon ade jumpa..
Pergi kebun, sawah , ladang family dia memang bestgilerrrr punye  lah.
Kenangan terindah bersama best friend akan terlakar di jantung.

Social network
Facebook, Friendster, twitter, myspace and blog.
Zaman dah berubah.teknologi pon canggih lah.
Aku rase hamper semua orang ada facebook. Even mak-ayah pon ade.boleyh sekodeng anak buat ape kat fb.
Anak tulis status, “ I’m in love, aku nak kahwin sekarang!!!!”
Mak bace status anak dan  komen “hai, kerja belum lagi nak berangan nak kahwin.KENE LAH KAU BALEK KARANG YE?”
Ayah pulak komen status  “ meh bawak mai rumah, ayah nak bagi ujian kat dier dulu.haha”
Ha! AMBEK KAU. Semput tak bernafas anak itu.kah kah.
Terlajak pulak cerita. Ok, back to the story.

hang out dengan kawanmu
ha! kalau dah perempuan tuh. memang tak sah kalau tak hang out , shopping.
pergi pavillion, klcc, midvallley, jaya jusco pon jadi lah.dapat hang out ngan kawan lama, macam-macam nak mengumpat, gossip panas.

okthanxbye.salam

You Might Also Like

0 comments

Social Life