Covering your chest with your hijab

00:46

Makan tidur online, makan tidur online, makan tidur online. Itu lah kerja aku hari hari. Teruk seh. Memang takkan ada la jejaka yang nak masuk minang aku.

Masak tu hmmm ..ikut mood, sekejap bibik aku masak, sekejap aku masak. Tapi lately ni, malas aku tahap dewa sami buddha dah. Entah syaitan jenis apa ada kat aku nih.

Tudung. Tudung ada banyak.Tudung salji, tudung periuk dan sewaktu dengan nya.
Im talking about tudung or hijab yang perempuan islam pakai.

Its good awak dah pakai tudung. Alhamdulilah, memang dah ramai pakai tudung.

Ni nak gossip pasal girlss yang berhijab tapi tak tutup dada.
Kurang sempurna tau kalau pakai tudung atas dada. Setakat tutup kepala dengan tengkuk, lepas tu tudung sempang dekat bahu. Tersangkut hujung tudung dekat dada. Nampak dada besar and bulat je, *(sorry lucah) lepas tuh lelaki pandang awak, terliur. Dah dosa dah. Girls, dada itu aset kita. Kita kene simpan and jaga  elok elok.
Pakai tudung yang tak jarang and menutup dada,baru la mengikut syarak.



"Dan katakanlah kepada wanita-wanita yang beriman:Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya, dan jangan menampakkan perhiasannya, kecuali yang biasa nampak padanya, dan hendaklan mereka MENUTUP KAIN TUDUNG KE DADANYA.."ayat al-Quran surah an-nur: 31

It's look good if you wear it perfect like baju longgar, tak jarang, and tudung tu kasi labuh siket je. 
siket je, bawah dada. bukan bawah pusat pun. 




kawan kita, dena ada buat tutorial tudung bawal versi tutup dada.
http://www.youtube.com/watch?v=OCkYghEnh4A

"Setiap sehelai rambut wanita Islam yang sengaja diperlihatkan kepada orang lelaki yang bukan muhrimnya, maka dia diberikan satu dosa"
Kalau 10 orang lelai bukan muhrim, 10 dosa yang dapat. Tapi rambut wanita bukan satu tapi beribu - ribu helai. Kalau 1 orang tengok, 1000 dosa kita dapat dosa. Kalau 10 orang tengok? 100? 1000? Lelaki di dunia ni bukan seorang, ramai tahu. Jadi bergandalah dosanye.
Ini kira sehari tak bertudung keluar rumah,kalau hari hari . Astaghfirullah.



Seriously, im not ustazah Aliah . Im just sharing what's right and what's nit. Kita kongsi ilmu okay? DEAL.

Assalamualaikum.

Peace yooww!

You Might Also Like

3 comments

Social Life