Best Cleanser, Cetaphil

01:45



This is cetaphil. cetaphil yang best gila. Lama dah pakai ni. Since pertengahan tahun 2010 and until now tak tukar tukar. Sangat best. Ni semua dena yang promote. Dah lama dah dena promote. Masa tahun 2010 tu la. Dena hapdate blog pasal product yang dia pakai. Masa tu kulit muka macam jalan tar. Seriously, sapa entah cakap. Tapi admit je la. Kalau nak keluar hang out dulu, mesti pakai compact powder tetebal, tutup jerawat parut apa sume, balek rumah naik lagi jerawat. Argh, bengang kot. Lepas tu, kalau tak pakai pape, muka nampak bogel je jerawat tu. Huduh kot.
So lepas dena promote tu, terus nak try pakai. Ibu pun macam ' haa, try la.' 


Dia ada banyak jenis, for all skin types, for oily skin types. Tapi yang untuk jerawat punye mahal! RM50 kebawah, muka aku dulu banyak gila jerawat, tapi pakai je yang for all skin types. Alhamdulilah , okay. 

no make up, no edit edit gambar

Kita biasa pakai pencuci muka yang ada buih banyak tu sume, tapi cetaphil ni takde buih, macam lotion tonyoh muka. Bila pakai tu, rasa fenfeeling baby. Haa best tau!

Cetaphil ni boleh pakai without water ataupun with water. Kan senang

Botol dia ada kecil, medium and besar yang jenis press punye. 

Harga dia dalam RM25 - RM30 , mahal kan, tapi bebaloi sangat, plus tahan lama dalam dua tiga bulan satu botol tu. 

Ni link laman web cetaphil . Klik sini 

Kat farmasi farmasi ada jual. Try laaaaa. haha 


gambar dedulu muka hitam , aduh!

You Might Also Like

11 comments

Social Life