HB, F

01:14


It has been two weeks cuti melepak , merempit, dan goyang kaki di rumah. No job , no money sebenanye.  Ibu like always tak bagi kerja. Hari hari drive pergi merendek ke entah memana entah. But it was fun. Alhamdulilah. Sebulan lebih tak balek rumah, bila dah cuti , hari hari keluar dengan best friend. Thank you Allah bagi kawan yang ohsem macam depa ni. We share everything together, sedih, tension belaja, depa bagi semangat. (memula ibu , pastu cite kat depa, pastu terus semangat belaja) pastu menggedik, happy, gelak macam nakhorom semua sama sama.

Ibu dah bagi drive . So, yeah! Actually ibu bagi bawak area k.l je, tapi that one fine day, setelah dua - tiga hari lepas habis final exam. Aku tertinggal barang paling mustahak dalam hidup, dekat kolej. Imagine lah, dah kosongkan kolej, tetibe dah sampai rumah, dua hari lepas tu, baru teringat tertinggal. Gila Alia gila. Cerita dia panjang macam mana boleh tertinggal tu. Tapi taknak ah cite, salah sendiri. Ibu kata nak amek barang tu, pergi naik bas balek melaka. Aku cam tercengang,sebab dalam kepala, dah terdetik nak drive pergi balek hari ke melaka. So the next morning,   ajak farah suro teman ke lendu. And yeh, lepas ambil barang tu baru call ayah bagitahu alia dah amek barang alia yang tertinggal dekat melaka. Sampai rumah petang, before ibu balek. Fuhh, lega. Ingat taknak bagitahu ibu , tapi ayah dah bagitahu dah . Aduuuhh. Then lepas tu, ibu dah bagi drive merata tempat. hehehehhehe. Tapi tak best la sebenanye drive. BOHSAN. KENOT USHA ORANG TEPI JALAN LAMA LAMA.   SEE THE VIEW OF ALLAH'S CREATURE .

18 April ,Farah ajak pergi tasik . Bukan tasik titiwangsa, tapi tasik perdana or dinamakan lake garden? Memana entah farah ni nak bawak. Farah the explorer betol. Drive to tasik perdana . Aku drive macam asdfghjkl. Tapi semua yang dalam kereta masih bernyawa alhamdulilah la. 

Kebetulan hari tu birthday farah. FARAH, HAPPY BIRTHDAY!!! 



kemain bergambar. Self timer tau. Ingat senang? haha. We're awesome.
Dah berpeluh pagi tu, off to one utama. Ada kedai dessert best nama whisk output. 



Macarooon! Macaron dia best. 10 for RM20 . Disebabkan macaroon tu different colour, different flavor, maka setiap satu dipecahkan kepada tiga. ADIL DAN SAKSAMA. gituhh. Mahal. so, share share la kan. 



AND I WOULD LIKE TO SAY HAPPY BIRTHDAY TO NUR FARAHIN. 
Yang ke 21 tahun. May Allah bless you. Thank you for all the love and sincerity throughout our friendship.  May ALLAH grant all you wishes and prayers for your kindness. 
Kita kawan since sekolah rendah kan farah? Tapi kita tak rapat mana pun. Then sekolah menengah , awak tak ada kat alamin. Form 5, kite jumpa balek dekat sekolah gombak setia, satu kelas! Pastu bepisah kejap, pastu jumpa balek dekat uitm puncak perdana. Oh god, jodoh kuat gila ni. haha. Sama sama masuk syurga okay farah. 
I love you. xoxo 

You Might Also Like

0 comments

Social Life