Mak mak.

18:51

Seronok berborak dengan mak mak. Tapi paling best , dengan ibu sendiri. Rindu mak. Okay, saya tak ada mak pun, ada ibu je. Mak mungkin nanti (mak mertua) hehehhe. Kadang kadang seronok bercerita dengan mak mak dan makcik makcik. They know more about this world.


Pernah sekali, pergi beraya rumah kawan, sampai rumah tu, borak sikit sikit dengan kawan and terus pergi dapur tolong mak kawan kita . Bukan mak kawan yang perempuan je, kawan lelaki pun. Bila hang out, berborak dengan kawan, jalan jalan pun borak dengan kawan. Dia macam bosan sikit, so that day terus gi dapur tolong mak kawan kita. And yes, makanan mak mak semua superbbbbn! Sedap sangat! 

Banyak benda kene korek dari mak mak ni.

Pergi wedding dengan ibu ayah paling best, ibu selalu bagi advice what colour to wear on the nikah day. Fuhh! best gila. Pastuh what to wear on solemnization day and what's not. 
'ibu, nanti kenduri alia, buat masakan kampung, ikan masin wajib, ulam ulam, bestnye ibu!'
'hai, tak balek la orang kenduri kamu nanti' 
'bagus la macam tu' 

Experience
Bila ada cousin cousin yang dah kahwin, mak mak kita bercerita, tak semestinya yang the bad one, yang good pun ada. 
Cousin lelaki kahwin, dapat wife yang pendiam, tak banyak tolong kat dapur, makcik makcik cakap, 'pendiam sangat wife dia tuh, sampai tak tahu nak bual apa' 'Wife dia tuh, tak rajin ke dapur, tak seronok'
Mak mak macam sedih pedih la dapat sedara baru macam tu, aku pun sedih. 

Ibu ada adik beradik enam belas, anak sedara ibu sangat ramai, most of them dah kahwin, baya baya aku je belum lagi. So from the experience family besar besar ni, mak mak nak menanti yang macam 
boleh bawak berbual
yang rajin tolong dekat dapur
yang suka budak budak
yang makan masakan kampung
yang boleh duduk kampung or bandar, means boleh sesuai kan diri kat mana mana. 

 Insyaallah aku ada semua ini. Ceeewaahhh

Bakal mak mertua, sayangi lah saya seperti mu menyayangi anak mu. eheheh
k bye 


You Might Also Like

1 comments

Social Life