Melaka Trip 2

22:07

Third week of new semester, again, kami pergi melaka. Sebab itu je the only place yang 'up' sikit dari segamat. Kira bandar besar, segamat still under construction, so its takes time. Kali ni, kami bertolak lepas subuh. Pagi. Tak subuh sangat la, bertolak pukul 9 macam tu. So here








It was 12 am tengah hari, memang terik panas. Tapi gagah jugak pergi pantai Kedai coconut shake klebang, abc tepi pantai klebang semua baru bukak. 



Semua tak sanggup pergi padang pasir kat melaka ni. Sebab panas. Aku sanggup, sebab photoahoot situ lawa dekat pantai klebang ni. Tapi apakan daya kalau driver taknak ke padang pasir tu. Hmm. 





Lunch di Restauran asam pedas selera kampung. Asam pedas dia sedap woi. Plus kebulur lagi. Wajib makan asam pedas melaka kalau ke melaka.

Kemudian kami pergi melaka parade yang berhadapan dengan datarn pahlawan


Tetiba plan nak main memanah . Tasa padu badan main archery ni. Tetiba minat. Seronok. Tambah lagi sunnah rasul kan. ( ambil islamic banking kene selit agama jugak, apa guna ustaz ajar kalau tak sebarkan. over.) Student raye, dapat murah dekat melaka parade atas sekali. 





Then main bowling. Murah masa ni. 3 game, rm10. Weh! murahnya weh. Sebab jumaat kot. tapi first game longkang, second game dah maju sikit, third game dah bosan main. haha. Conclusion, takyah la tamak samgat main tiga game, dua dah cukup dah. Dengan tak warm upnya, sakit badan . Tulang belakang macam terkehel bila baling bola 9kg tu.





Lepas tu, kami jalan jalan di jonker walk. Selalu masa diploma, jalan malam dekat jonker walk, kali ni siang. 



Di jalan jonker walk tu ada cafe nama Calanthe Art Cafe. Very uniq cafe. Antik pun juga. 








And nanti sambung lagi.. 

You Might Also Like

0 comments

Social Life