Telekung

19:31

Selalu kalau pergi kelas, aku wajib kan diri aku bawa beg telekung . Lipat kecik kecik, sumbat dalam satu beg.


Tahu sebab apa? Banyak reason sebenanya . 

Sebab telekung awam selalunya 'ada bau'. Selalu pergi jaya jusco ke one utama ke, telekung awam yang letak kat situ tak seratus peratus bersih. Tak seratus peratus wangi. 
Kalau ada orang every week baik hati basuh kan, takpe. Kira telekung bersih, tapi ce bayang kan yang kat rnr tu, astaghfirullah bau telekung and tahi lalat dia hanya Allah sahaja yang tahu. Geli mak jemah. 

Nak solat pun rasa tak sedap. Time nak solat rasa nak muntah pun ada, terus tak khusyuk, and ask yourself, solat tu Allah terima ke? Hmm. Yang sengaja tinggal dah lama dah kategori faik, yang buat pula tak tahu berapa gred solat tu Allah bagi, A+ ke A ke B ke? 

Untuk prevent all this, bawa la telekung ke mana mana. 

Satu telekung letak dalam rumah, satu telekung dalam kereta( if ada kereta ) , or satu telekung in handbag. 

Always makesure myself. 

Nanti hantaran nak telekung . 




You Might Also Like

0 comments

Social Life