'Dak dak' library.

01:03

Suka pergi library sebab diam, sebab semua kene senyap. Bila aku bergosip dalam library, orang lain sibuk pasang telinga. Lelagi gosip pasal lekcerer atau ustaz. Kahkahkah


Selalu yang pergi library jenis dak dak nerd. No, aku tak nerd. Its like, kat mana lagi tempat nak study kalau kat rumah tak selesa study? Kat mana lagi tempat yang ada meja seluas lautan (over) untuk semak semak kan, selerakkan kertas buat soalan past year? 
Jadi, dekat library je boleh cemtu. 
Zaman diploma banyak subjek calculation, so memang kene pergi untuk study dengan kawan kawan, tak paham senang nak tanya. 

Tapi kalau sekarang, majoriti semua subjek membaca, suka! tapi tu la kene banyak cakap sensorang, baru masuk dalam kotak pikiran . 

Boleh je study di rumah, tapi kalau hari hari tempat belaja yang sama dia jadi bosan, tambah pulak study menghadap dinding rumah. Allah! . Kalau tingkap menghadap belakang rumah. So pemandangan jadi limited. 

Ada kawan tanya, cemana kau study subjek membaca dekat library, sebab library bila musim study week, musim final exam ramai orang, jadi bising, so cemana? 
Jawapan aku, aku pilih tempat dalam library yang isolated place. Yang takde orang perasan kat celah tu. Tempat krik krik, tapi ada tingkap untuk tengok pokok. Haha.



Meja untuk enam orang, tapi sorang yang kongker. Kepuasan yang tak terkata kata ko. 






You Might Also Like

0 comments

Social Life