Pendakwah.

23:44

Banyak kali terfikir nak jadi pendakwah, rasa nak bagi ilmu yang bagus, yang best kat orang ramai. Buat talk, ceramah, yang interesting yang macam menarik minat remaja sekarang. Selalu tengok ceramag agama je orang tua ramai datang. Susah nak tengok usia 20 lebih datang gi ceramah.

Sebarkan ilmu, yang betul , ofcourse.
At the same time boleh masuk or boleh ngam dengan generasi y and z and seterusnya.
Tapi hanya impian yang tidak kesampaian.
Tak cukup ilmu kat dada macam mana nak sebarkan ilmu.Macam mana orang nak percaya kita?

Diri dulu kene banyak belaja dengan guru dulu. Perangai pun kene cantik dulu.

Niat ni dari dulu, heheh, sebab suka bercakap, lagi lagi depan orang ramai. Kalau bende betul kita sebarkan, yakin gila la. Tapi kalau ilmu merepek yang diceritakan , awal awal orang dah pelik dengan kau.

Tapi takpe la, simpan dalam hati je. Takat ni, Buat banyak bacaan dekat web and buku, and sebar dekat social media pun dah dapat pahala sebenanya. To me, tak cukup. Kene keluar jumpa dengan orang ramai, baru syok bercerita, sebar ilmu .

Sekian luahan hati. Doa la kita jadi pendakwah as part time job ke, heheh.

You Might Also Like

0 comments

Social Life