Food Review : Soopong Halal Korean Restaurant

16:27

Assalamualaikum, and hi everybody.

I would like to share halal korean restaurant , Sopoong Restaurant. It was my first time went to this korean restaurant.
Ada branch lain, Berjaya Times Square, IOI City Mall, Uptown Damansara and yang aku nak pergi ni dekat Quill City Mall.


One of my office mate, had tried the food, she said it was damn delicious. So yeah, lets try once.


Here is what we ordered and the price.




Kimchi Jjigae - RM17.35


Jjigae was mine, dalam banyak banyak makanan korea, yang senang masuk dengan aku, is Jjigae ni. Sweetre pun aku try jjigae. Sebab it takes like tomyam or curry entah la, masam sikit, garam sikit, pedas of course wajib. Boleh masuk la dengan tekak melayu.
The rice also feel korean, sebab macam pulut gitu. 
Habis aku makan. 


Dakgalbil Dolsot Bibimbap - RM22.05


This food, is one of the best selling food.Portion besar, kalau perempuan makan, boleh share dua orang. Dia dry, kalau jjigae aku ada kuah kuah, yang ni kene gaul, and add some ketchup and sauce. 
But overall it is delicious. 


Gimbap - RM 9.85
If you like sushi, and yes you can accept ti eat this.  It is nice. It has sausage, cucumber inside. Crunchy. I like it!


Cheese Ramyeon - RM 13.04
Okay, this cheese ramyeon are not so cheesy like 100 %cheese, so the taste are so nice. Big portion. 
Nampak macam maggi, tapi the taste, memang bukan rasa maggi la. Sedap lagi, kuah masam tapi tak perit masam dia.



Cheese Topokki - RM14.92
For Cheese lover! this one, you have to tried, cheese dia banyak. Sos rasa manis sikit, ada masam tomato. Dalam dia ada soft rice cake, fish cake and red chilli sauce. Tapi tak pedas, dia manis masam. Rice cake yang bulat tu rasa kenyal kenyal macam laksam, hehehe.
Cheese serius best!


Kimchi Ramyeon - RM13.04

Kimchi Ramyeon rasa macam ramyeon biasa, tapi this one tak rasa. Kawan punya food, perut penuh, tak boleh nak review. Tapi this one rasa macam cheese ramyeon tadi. 
Portion besar juga. 

Harga okay, affordable dengan portion yang besar.
Overall , 9/10
Boleh cek dekat facebook sopoong official 

You Might Also Like

0 comments

Social Life