Resipi Churos Senang

10:11

That one time, aku pergi cafe sebab nak makan churos yang rangup. Memang sedap, rangup tapi mahal.
Actually boleh masak and buat kat rumah.

Jadi! First time cuba, better try sikit dulu.

Here the recipe.

1 Cup of Plain Flour
2 Tablespoon of butter
1 Tablespoon of sugar
1 Cup of water
1 Egg
Pinch of salt.
Nozzle

First step , panas kan air , masukkan butter , gula and garam.
Then, bagi larutkan semua tu. Api kene sederhana.
Second step,masukkan tepung sikit sikit, tapi kalau boleh, ayak dulu tepung, takut nanti beketul ketul.
Mula mula letak tepung, beketul sikit takpe, just kacau je.
Third step, masukkan telur yang dah dipukul.
Fourth, uli acuan tu.
Fifth, masukkan acuan dalam piping bag
Sixth, picit dapat kan bentuk macam belimbing tu and goreng.
Yeay dah siap.


First time cuba ni, tak perfect lagi. So practice makes perfect.

You Might Also Like

0 comments

Social Life