Simple makeup to office

00:24

Since dah kerja, kena ada what to look going to office. Takkan nak muka pucat pergi kerja. Kena ada semangat. Atleast making ourselves confident dengan pakai sikit lipstick , compact powder and blusher. Thats enough for me.


Dulu degree life, i never wear makeup, even compact powder. (Tapi masa final exam, rajin pakai eyeliner, haha, nak yakin jawab paper) Because kulit muka jenis sensitive, cepat naik jerawat, pakai apa pun. Sekarang alhamdulilah dah kurang jerawat. 
(Everyday makan pisang, sebab nak kulit flawless,its true, jerawat jarang naik) . 

This is what i wear before going to office


1. Mark and Spencer Floral Collection Hand and Nail Cream
Ni aisyah punya, tapi bau wangi, jadi i pakai. hweheheh

2. Maybelline Super fresh
Muka aku jenis oily, setelah di review , this one good for oily skin. 

3. Nudestix lip + cheek pencil



This one, haa aku beli dekat dena. Dia taknak, dena banyak makeup, so meh la bagi aku try sebelum nak buang tu, haha.
This one, susah nak describe, its for lip and cheek. But its pencil, the smell of pencil , wood still there went you wear it on your lips.
Tapi pakai kat pipi for blusher, okay je, jadi this one aku pakai sebagai blusher je. Senang je, buat line, then, smudge guna jari.

4. Benefit Mascara
Hmm , this one, pertama kali beli mascara semahal ini, RM50 kot , tak ingat, beli dekat sephora. Baca review, best seller, apa semua, so beli. Memang best, tapi haiiihh, lepas ni beli bebiasa je la.

5. Cetaphil Moisturizer cream

Moisturizer wajib pakai , walo muka oily, apply sikit cukup dah.

6. Mary Kay Semi matte lipstick



This one, semi matte, bibir aku cepat kering kalau pakai lipstik matte, but this one, semi matte best. The colour pun cantik. Mauve moment

7. NYX Matte
Liquid matte ni jarang pakai, sikit sikit je. Bila rasa nak mix dengan lipstick mary kay tadi.

8. The righteous butter body cream
MY FAVORITE LOTION! akku dah ada lebih lima botol. Wangi weh, bagi aku, tak payah pakai perfume dah, sebab dah wangi. Its for dry skin, and its really works for very dry skin macam aku.
Beli dekat sephora, yang kecik je senang, boleh bawa travel, put in your handbag. Besar more worth it, but too big.

Dah malam, esok kerja.
Malam ni, aisyah tenagh study STPM, for last paper dia, geografi. GOODLUCK AISYAH.

You Might Also Like

0 comments

Social Life