Goals for 2017

16:49

Tahun baru should be a new beginning, yang goals tahun tahun lepas bawa ke tahun baru or goals tahun lepas dah tercapai.



My goals this 2017,

1. Nak jadi lebih matang and banyak bersabar
    macam mana nak matang tu nanti la aku tengok youtube tutorial .
    Aku rasa macam every year je cakap nak matang, tapi sama je perangai.
    Why so hard ah?
     Banyak bersabar when get scolded. Diam, tak yah lawan. Bila nak marah, try istighfar dalam hati.      So syaitan can get away hahah.

2. Jimat.
    Nak pandai saving for future, tak mau boros.
    Bayangkan dalama sebulan, lelaki yang sama gaji ngan kita, boleh saving RM1000, tapi kita,               RM600 dah shopping macam macam. Rasa membazir gila okay.

3. Bangun pagi subuh tak tidur balik, ini la paling payah. Lepas subuh, mesti tidur balek.
    Kalau baik sikit, kalau bangun subuh, masuk baju kotor dalam mesin basuh, andd yeahhh sofa!           tido balek

4. Solat Dhuha.
    Banyakkan solat dhuha macam ayah buat setiap hari, tak penah tinggal. Patut la ayah dapat                 anugerah pekerja terbilang, rajin solat. Wow la ayah kita. Dah la hensem.  Buat sekali sekala tak          syok  sebenanya, macam berlubang je attendance. Dia antara malas rajin and sibuk atau tak. Tu je.

5. Never leave a day without reading al-quran
     Busy ke tak busy, trying to never leave tak baca alquran a day.
     Kena wajib baca, walopon one page and their translation.

6. Nak try buat kuih tradisional (Minimum 3 jenis)
     Kerajinan aku bila part buat dessert mat saleh, like pavlova, cupcake. Kuih melayu? Tak kuasa             weh, ni la masalah takabbur tak sedar diri, macam coco dah rasanya aku ni. Muka melayu tapi             belaja masak dessert mat saleh je, kuih tradisional tak nak belaja. So this year, kita akan try la             masak kuih kuih tu. Mula dengan kuih gula melaka, sebab hakim suka that kuih.

7. To have healthy lifestyle.
    Less sugar in everything, less oily food. So that terhindar dari jerawat naik. heheh


Wishlist 2017.
Kalau perempuan, semua makeup brand nak try. Ni la nafsu .

Awal awal tahun dah banyak dalam kepala nak apa, nak kumpul duit beli apa.
Tapi berbaloi ke tak tu, susah la nak cakap.
Ni kalau ada suami, mesti dia dah membebel beli lipstik banyak, tapi mulut ada satu je. Haaa kau, sentap.

Tapi kalau beli, and can use sampai 4-5 tahun tu sangat berbaloi.

1. NARS All Day Luminous Weightless Foundation


2. Tartelette in Bloom Palette



3. Pink Satin Bomber





Ada lagi wishlist. Tapi tak list, ni mana yang terpikir je. Next 6 month dah wishlist lain pula.
Bye
Assalamualaikum.

You Might Also Like

0 comments

Social Life