Food Review : Eid Halal Korean Food, Bangi

11:02

Last week, ayah ajak pergi makan makanan korea. Wow, jarang ayah ajak gi maka makanan korea. Ayah kata, ada nampak masuk newspaper. Hari ahad lepas pergi bangi, untuk try Eid Halal Korean Food.

Semua pekerja dia melayu,tak nampak pula owner dia mualaf tu.
My family and i try these food,

Tteokbokki
 This tteokbokki berharga RM15.
This is my favourite! It is a stir-fried rice cakes.
 Rice cake dekat Eid Halal, liat sikit. Rasa lain dari biasa aku makan tteokbokki.
Tteokbokki di Eid Halal, hmm bagi aku manis . Too much sugar or tak tahu la nak describe. Kalau orang kelantan yang biasa makan manis manis, and nak try makanan korea, Eid Halal is recommended for you.
Kalau ada cheese better, sedap ada masin sikit. Sos dia manis so, im not a fan of yang manis manis ni, jadi its a hmmm, okay la.
Those day makan tteokbokki di soopong lagi sedap . Sedap ada cheese melt and banyak gila.
Boleh kategorikan tteokbokki yang sedap is first, dekat Soopong Korean Restaurant and second dekat Sweetree Korean Restaurant.
Aku bagi 6/10

Next,
Chicken Durucigi (Home made Gochujang chicken stir fried rice)

Harga dia RM20 kot.
This is Chicken Durucigi. Haa this one, sedap! Nasi putih and with ayam rasa macam masam cuka sikit and pedas sikit. Macam boleh go . Recommended for semua orang. Takde rasa manis ke apa. Masam masin pedas. Boleh try. Portion dia banyak. Kira kalau satu hari tak makan, makan ni, kenyang.
Korean food, mostly nasi macam pulut. Cepat kenyang, ni ayah punya , ayah licin makan. Sedap ayah kata. 
I give 8/10

DakgangJeong (Glazed Fried Chicken Bites)

Harga dia RM20, add potato RM22, add rice cakes RM23.
Ha nama dia, Dakgangjeong. Dia makan dengan nasi putih. Rasa sos cili dia tak pedas, manis. Again, siapa yang boleh go makanan manis , boleh try this one. But for me, hmm cannot. I like the chicken, but not the sauce. Pernah makan sos thai? That type of manis tu la maksud aku . Family aku minat masin masin. Thats the problem. Tapi sedap la the chicken. 
 I give 5/10

Kimchi Beoggeumbab (Kimchi Fried Rice.)
Harga dia RM20 (chicken), RM21(Tuna), RM 22 (Sausage)
Okay this one nampak simple. Nama melayu, nasi goreng Kinchi.
Ever taste kimchi? Kimchi rasa masam cuka pedas pedas sikit, gaul buat nasi goreng, with telur goreng. This one sedap. Tapi you know what, portian dia besar, boleh makan dua orang satu pinggan. Tapi ada taste of sweet sauce tu. Sedap . 
I give 6/10

Seafood Pajeon (Seafood and Green Onion Pancake.)

This one, i like the paras rupa. Pancake penyek penyek cemtu. Rasa dia sebijik cucur udang, tapi melayu bulat bulat goreng, this one, dia buat bentuk pancake, crunchy, sedap la. I like this one. Udang fresh , onion so nice.
I give 8/10 
Harga dia RM15.

Rice drink
Ini rare! Air beras, bawah tu ada beras. Sedap! Boleh try this one, macam barley tapi beras korea dia lain sikit, Air dekat Eid Halal Food tak banyak choice, ada enam tujuh jenis air sahaja. 
Semua air dia lain pada yang lain. Yang nak nak try masam boleh cuba, citrus tea. Memang padu masam dia. 

Overall, aku bagi 6/10 for Eid Halal Korean Food. 

You Might Also Like

0 comments

Social Life