Graduation day (Uitm Konvokesyen ke 86)

14:49

Hai, last three weeks aku officially graduated degree in Islamic Banking  di Uitm Segamat.
Tak sangka aku ada degree dalam Islamic Banking. It was a long journey on how we (me and my classmate)struggle to get good grades for degree.

Semester 1, sehingga 5 di Uitm pergi kelas hari hari jumpa classmate yang sentiasa ada bersama, syukur aku ada classmate yang sangat kelakar, positive, and never give up.

Tak tahu lagi bila lagi boleh gather dengan semua classmate. I love them so much. Especially 'the one' heheh. Harap kenduri kahwin classmate boleh buat reunion jumpa dengan yang lain.

Semester akhir sangat menguji diri, praktikal dan thesis dalam satu semester. IT WAS REALLY TOUGH I SWEAR AND I CANT BELIVE I'VE BEEN THROUGH ALL THIS. ALHAMDULILAH
Sampai rasa nak give up dengan thesis yang allahuakbar susah, tapi dengan bantuan advisor, lecturer lain, kawan, and ibu ayah support kita jadi kuat. Berdoa tanpa henti juga buat diri kita kuat, walopon rasa tak boleh nak terus kan buat thesis. Tambah viva present depan lecturer yang tak bertanya nonstop. Fuhh. Alhamdulilah

Okay, itu baru intro. heheh,
Pada 14 Mei 2017 , semua pelajar kena datang uitm segamat untuk ambil jubah . Aku , Finaz, Aina dan Aqila gerak dari KL to Segamat untuk ambil jubah.
Ingatkan ambil jubah tak ramai, rupanya beratur tiga jam tengah panas, bukan panjang biasa, panjang gila.


Siapa jenis giveup cepat, memang tengok line je dah tak jadi la nak berkonvo.
Muka sunburn okay!  Gigih jaga muka tak gelap, sekali nak konvo gelap gara gara beratur panjang.
Tapi feels happy when i saw some of my friend dah ambil jubah, excited nak bergamba dengan jubah

Jubah konvo ni once in a lifetime pakai.
Jubah diploma tiada line di tepi bahu
Jubah Ijazah sarjana muda ada line di bahu dan ada hoodie, ikut course masing masing.

Lepas ambil jubah, solat , then, sempat jumpa dengan geng classmate, terus berphotoshoot. Lantak la background dekat blok admin pun.


Muka tak ready tu buat kenangan, boleh bahan. ehhehe
Lepas bergosip dan begambar, lepas tu terus gerak ke Melaka, bermalam di Masbro Village.
Memang dari awal dah niat, lepas ambil jubah , nak berphotoshoot. I LOVE PHOTOGRAPHY
Sampai di Melaka, exit Ayer Keroh 15 min dah sampai Masbro Village, Cheng. Tak tahu pun dari bandar. Tepi jalan saja.
Satu malam RM 296.80 include gst.
Boleh muat 6 -8 orang.







So colourful tau. Seronok tengok setiap rumah warna warni. Paling cantik bergambar di awal pagi and petang. Sekarang, Masbro, ada buat renovation, which will tambah lagi bilangan unit rumah disitu. So gonna banyak la rumah warna warni tiga segi dekat situ.

Photoshoot Prekonvo di Masbro Village.











Satu malam dah cukup untuk berphotoshoot pre konvo. Hari isnin, semua gerak ke Segamat with family masing masing. Sebab selasa konvo.
Hari konvokesyen,hari isnin 16 May 2017, bermalam di VIP Hotel Segamat, dengan ibu ayah. My power in my life.

Wearing HD Foundation Catrice, Maybelline Hypersharp Liner, Benefit Mascara They're Real, and  Bobbi Brown Lux Lips in shade Pink Cloud mix with Revlon Lipstick in shade Rose Wine. (Kemain panjang pakai makeup apa apa tapi, biasa je pun.)

Me with my ibu
Masa hari konvokesyen, tak semua ada. Tak semua classmate ada. Sedih, walopon sama sama grade.
Antara sebab tak datang is, kerja, company tak bagi cuti. Kalau cuti, nanti performance jatuh. Aduh kesiannya. Yang duduk jauh dari sabah sarawak pun ada, siap dah beli tiket, tahu tahu kena pergi training company, tak dapat pergi konvo.
Bersyukur company aku bagi cuti untuk konvo.

Me and Aesyah. Hampir semua group assignment aku dengan aesyah. 

Thank you for the flower <3
Terlalu banyak kenangan. Thank you lecturer, kawan kawan , ibu ayah and semua yang membantu.
(Tak sempat jumpa lecturer masa konvo, rindu ustazah Norizan, Ustaz zaki, Ustaz Ashadi, Ustaz Feri, eh salah, Sir Feri, selalu buat hal dalam kelas sir, sorry sir) 






You Might Also Like

0 comments

Social Life