Homemade Skincare : Turmeric Mask

07:33

Nowadays, rajin gila buat homemade mask.
Sebab nak jimat plus hujung bulan, gaji tak berapa nak ada sangat.
So aku buat homemade skincare which is my first time guna kunyit.

Kunyit untuk goreng ikan tu, kau gaul guna tangan, and yes your tangan jadi kuning.
Tapi tak lama kan?and then dia hilang dengan sendiri.

Okay, Turmeric Mask is for sunburn skin, and brightening / glowing skin.

So here how to make it. 

1/4 tsp Turmeric powder 
2 tsp Lemon juice 
1 1/2 tsp Raw honey

Campurkan tiga tiga bahan ni.

picture from https://bellatory.com



Sapu keseluruh muka. 
Lepas 10 minit basuh muka dengan air suam. 
Kalau nak lap muka, jangan lap dengan tuala. Nanti tuala jadi warna kuning. Use tissue to wipes your face.

Dia akan tinggalkan muka kuning sikit. Dont worry! Esok pagi, hilang kuning muka tu.

Nak tido lepas basuh muka tu, better lapik bantal dengan kain yang gelap. Sebab nanti sarung bantal jadi kuning.
Bila bangun pagi, muka akan jadi bright and licin. I love it!

Buat tiga empat kali seminggu, nanti lagi ketara nampak result.



Goodluck!

You Might Also Like

0 comments

Social Life