Why do I blog?

12:58

Setiap apa yang kita buat , mesti ada tujuan, mesti ada objektif.

There's a reason why i blog.

1) Blog since 2010
Aku blog since 2010 sebab masa tu ramai kawan kawan berblog. Dena, iman, blogger blogger famous, hanis zalikha, fatin liyana, ramai lagi, tapi memang zaman tu, blogger semua aku ikuti. So macam best je berblog, so aku mula la berblog. Tapi if you scroll down my blg 2011 ya allah, like what did i wrote those day? Nonsense but yeah, that the past. So not me, selekeh.
Tapi masa diploma degree tak aktif sangat, ni bila kerja, masa kosong, boleh la berblog.

2) Other social media
 I do have social media like twitter, facebook, pinterest, tumblr, formspring and askfm. But those social media is not where you can write a very long story.
Facebook nowadays, ada je orang share story panjang, share tapi macam mehh, tak nak la facebook. Plus, tak active sangat pun facebook.
Twitter, you tweet what ever you want. But here, there's a limit words.Not more than 140 words.
Boleh lebih, but dia sambung from the first tweet. Still tak feel kalau cerita panjang. To me, the best is blog. Long post pun takde hal. Share link or title post je. Simple, then nak baca, taknak baca up to you.

3) Love to write and talk
Aku suka menulis, hobi dari sekolah. Bila dah kerja ni, suka menaip. one of the reason juga kenapa buat blog. Luahan hati ke luahan cerita , seronok taip di blog, sebab blog kita sendiri kan.
Tambah pulak suka bercakap. Thats why suka berblog.

Ambil gambar pun nak bercakap, main phone ditangan pun bercakap. 

You Might Also Like

0 comments

Social Life