Skincare Review : Mediheal Soothing Bubble Tox Serum Mask

 Hai semua, cepatnya masa berlalu, rasanya baru je semalam masuk kerja hari isnin, hari ni dah jumaat. 

Wah, time flies so fast. Okay this time i nak review mask. Mask ni first time aku pakai sebab dia keluar bubble. Teruja sikit. 

Brand dari Mediheal . Mediheal Soothing Bubble Tox Serum Mask. 

Mediheal Soothing Bubble Tox Serum Mask is a soothing mask yang ada keluar bubbles. The rich bubbles form when apply to the skin. Aku first time nak try bubbles mask. Nak tahu apa rasa dia hehehe. Produk ni is clinically tested, and tak iritate muka. Safe for sensitive skin. 




Benefits 

Antara benefit dari sheet mask ni is 

1. Soothing bubble serum 

2. Pore Treatment 

3. Skin brightening

4. A DIY bubble massage 

5. No need to rinse off. The bubbles serum clarifies and conditions skins, restoring , a natural glow. 



Ingredients

Water,Hydrogenated Polydecene,Methyl Perfluoroisobutyl Ether,Methyl Perfluorobutyl Ether,Caprylic/Capric Triglyceride,Potassium Cocoyl Glycinate,1,2-Hexanediol,Polyisobutene,Cyclopentasiloxane,Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate,Glycereth-26,Cetyl Alcohol,Glycerin,Betaine,Decyl Glucoside,Acrylates Copolymer,Hydroxyacetophenone,PEG-100 Stearate,Dipropylene Glycol,Glyceryl Stearate,Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer,Myristic Acid,Hydrogenated Lecithin,Stearyl Alcohol,Carbomer,Arginine,Melia Azadirachta Leaf Extract,Allantoin,Adenosine,Myristyl Alcohol,Disodium EDTA,Melia Azadirachta Flower Extract,Lauryl Alcohol,Zeolite,Artemisia Vulgaris Extract,Centella Asiatica Extract,Sargassum Fusiforme Extract,Undaria Pinnatifida Extract,Sargassum Fulvellum Extract,Laminaria Japonica Extract,Enteromorpha Compressa Extract,Propanediol,Houttuynia Cordata Extract,Hydrogenated Polyisobutene,Madecassoside,Sodium Hyaluronate Crosspolymer,Hydrolyzed Glycosaminoglycans,Dextrin,Sodium Hyaluronate,Asiaticoside,Benzyl Glycol,Hydrolyzed Hyaluronic Acid,Ethylhexylglycerin,Hyaluronic Acid,Anemarrhena Asphodeloides Root Extract,Raspberry Ketone,Fragrance


Direction of use

1. After cleansing prep skin dengan toner. Place the sheet around your face. 

2. Leave the mask on for 10 - 20 minutes while the stage 1 bubbles foam

3. Remove the sheet mask , pat the stage 2 bubbles to absorb into skin.Bubbles tu start to burst for diy massage.

4. Double soothing effect, bila dah remove the sheet, the bubbles absorb into the skin.

5. Dewy glow and natural glow skin 

*Lepas buka sheet mask ni memang kene terus pakai. Skin akan rasa a bit ticklish bila apply kat muka and bubbles start to foam. This is part of the skin toning process. 


Texture and feel 

Kalau tengok sheet mask tu sendiri, dia macam ada lubang lubang besar, for bubbles to form. A bit different from other sheet mask yang i pernah try. 

Rasa macam rich, creamy form bubble. bubbles tu buat best. Ada rasa macam ticklish sikit at first. Bunyi bubbles foam tu,geli geli cemtu tapi tak pedih pun. Rasa muka penuh bubbles , risau jatuh je bubbles tu hahah. 

After pakai tu, muka rasa bright and glow, yeay!. Tak perlu cuci dengan air. Tido je terus lepas pakai tu. Love love this sheet mask.



Smell 

Ada bau fragrance sikit sebab last ingredient dia fragrances. 


Recommended

For all skin types boleh pakai. 

Tahu tak, selain soothing bubble tox, mediheals ada juga keluarkan untuk whitening , mediheal whitening bubble tox serum mask.

For this soothing mask sesuai untuk muka yang dry and oily skin. Soothing ni for dewy glow gitu. 

For whitening bubble tox sesuai pakai untuk dull skin, rough, dry/ oily skin pun boleh. Whitening bubble tox for radiant glow. 


Where to buy

Boleh beli dekat mediheal malaysia instagram.

https://instagram.com/medihealmy?igshid=1nnz6pyupgi6h


Rating 

4.5/5

Suka la this bubbles mask, rasa nak beli 10 ! 

Korang boleh try this bubble mask. Sangat best. Bangun pagi, muka macam ada glow sikit, parut jerawat pun ada sikit pudar. 


Tiada ulasan

Ya!

Food Review

Resepi Masakan

Birthday

My Student Life

Skincare Review

Hotel Review