Skincare Review : Kiehl's Calendula Herbal Extract Alcohol Free Toner

 Terdetik nak try toner Calendula ni sebab muka saya memang normal to oily skin. Bila pakai mask, muka oily. Ada baca this toner sangat best, and hari tu masuk kedai Kiehls, antara best seller dia is this Calendula Toner Alcohol free Toner. 




Customer service Kiehls recommend me this toner. Lagipun toner i dah habis. Sebelum ni pakai toner brand simple hydrating toner. 

Whenever you beli product Kiehl’s mesti you get a lot of free gift. Beli online atau beli kat store memang dia akan bagi you free gift sample yang sesuai dengan your skin type. I pakai all their sample ikut turutan, from cleanser to toner, serum, then to sunscreen and moisturiser. 

Masa aku pakai all brand kiehls for my skin, ya allah kulit aku sangat sangat elok. Pores tebuka takde, parut cam cepat hilang. Jerawat pun jaarang jarang sekali naik. 


So okay this is my second purchase dengan Kiehl’s. Sebelum ni pernah try Kiehls Oil Free Gel Moisturiser, yang tu pun best gila. Sampai sekarang masih pakai lagi.






Claims 

This Kiehl’s Calendula toner is formulated with select herbal extracts to gently cleanse and soothe normal to oily skin types without the use of alcohol or harsh synthetic drying agent. It may be used to soothe and improve problem areas.

Hydrates the skin 

It repair chapped skin or uneven skin texture


Calendula stimulates the production of collagen and fade scar. 

It also helps brightens overall complexion. 





Packaging

Kalau tengok packaging ni, simple je. Description semua ada kat bottle tu. Lagi besar beli, lagi tahan lama. 

Botol dia jenis flip-open and tuang.

Nak kata travel friendly, maybe juga la 



Ingredients


From kiehls website 

Calendula

Calendula is extracted as an oil from the common marigold flower. Its mild properties make it ideal for use on all oily skin types including sensitive skin. Soothes skin and is especially beneficial for delicate skin.

Allantoin

Allantoin is a compound found in the root of the comfrey plant, a hairy perennial Eurasian herb long used in herbal medicine. Known to be a bacteria inhibitor, Allantoin can soothe and reduce skin inflammation in various product formulations.

Great Burdock

Great Burdock is a gentle, natural ingredient known for centuries to help improve dry skin.




Direction to use 

Toner akan pakai selepas cleanser.

Dua cara aku pakai, 

Satu, tuang terus kat tangan, dab dab kat muka atau letak toner kat cotton pad and sapu kat muka.






Texture 

Texture dia macam air . Air teh. Warna pun macam air teh. Dalam toner ni ada flower petals of calendula. Bila apply toner dekat cotton pad, akan keluar juga the calendula flower petals.

Love la this toner.

Bila sapu kat muka, tak sticky langsung. Not sticky, not oily, just watery. 



Smells 

Bau teh macam teh crysanthemum tu

I suka bau teh. Rasa nak minum.

No alcohol, so glad takde bau alcohol. 



Recommended 

This Kiehl’s Calendula Alcohol Free suitable for normal to oily skin.

My skin oily and kadang combination. Skin rasa soft and licin kalau pakai toner ni. 

Sensitive skin pun can pakai. 



My review 

Dah lama nak try toner ni. Sebab best seller. Kulit muka aku dengan kiehls sangat okay. Cuma mahal sikit la, tapi bila beli botol besar yang agak mahal tu, tahan lama, macam berbaloi. Tapi aku beli botol size kecil dulu, rasa kulit suitable baru rasa nak beli besar.

 Bought Kiehls Calendula Herbal Extract Alcohol free in 125ml,  harga RM95.

I bought on Nov 2020, wore it everyday untill now tak habis lagi, now is March 2021. 

Muka yang oily and blemish skin rasanya sesuai, sebelum muka I ada jerawat naik, bila pakai toner ni, jerawat tu kecut juga la.

Sensitive skin pun boleh pakai. 

Muka oily, pakai ni memang dapat kurangkan minyak. Muka I jadi soft, parut jerawat macam pudar sikit. 

Aku rasa this toner helps smoothen my skin, kurangkan my oily skin also parut pun kurang. 

Love this toner! 


Nak bagi 4.5/ 5 


Tiada ulasan

Ya!

Food Review

Resepi Masakan

Birthday

My Student Life

Skincare Review

Hotel Review