Saddest Party

16:00

2 November,jumaat lepas, birthday Hakim. Ibu ayah tak balek haji lagi. Decide nak buat surprise ala kadar kat budak kecik ni. Pegi kedai beli belon , snow spray bagai.

Lately hujan lebat pepetang, Hakim ajak kawan datang rumah konon ada befday party. Petang amek hakim kat sekolah. Keluar dari pagar sekolah terus dia nanges.

Hakim : Hakim dah ajak kawan hakim datang rumah, tapi sume tak leh datang. Huaaaargh. *mula nanges.
Kakak : Kan hari sekolah, hujan lagi, diorang tak boleh datang la.
Hakim : Hakim nak kawan hakim datang rumah *continue menanges. Hakim tak de kawan
Kakak : Kakak kan kawan hakim
Hakim : Bukan! kakak bukan kawan hakim.

*Sampai rumah
Aisyah, Hadif : Surprise! happy birthday hakim! *jerit jerit sambil baling belon.
Hakim : Hakim taknak ! taknak! *menanges lagi kuat.


Kakak : Ish , dah la. Kite jela main





Melampau anak dara anak dara sekarang ni, dah dapat konker rumah, adik menanges buat vuduh je. Tapi dah pujuk sampai dah tak larat dah, tu yang berseronok main snow spray. 




Nonstop hakim nanges sampai ke maghrib. Pastu tetiba hakim suro potong kek, lapar sangat la tuh. 
Maka aku, aisyah pun meraikan birthday hakim. Sedih, adik darjah dua sambut birthday dengan kakaknye sahaja.





Nasib akhirnye hakim happily ever after dengan belon. 

You Might Also Like

0 comments

Social Life