Jumu'ah #1

19:57

It's jumaah man. Wonderful friday, blessfull friday, barakah friday . Kelas hari ini empat jam, dah la hari jumaat, kelas mula 2.30 - 4.30 petang, pastuh nak ganti kelas hari selasa cancel hari itu, tambah lagi dua jam. Means 4.30 - 6.30 petang. Boleh pengsan weh. Ramai tak pergi kelas oh. Out of belasan student perempuan kelas aku, yang datang half je. Half lagi, kames dah balek dah. (rutin pelajar setiap minggu)

Most of my friends, my best friend semua dok balek setiap minggu. BOSAN AKU. Padahal jeles.
Cerita dia, memang nak balek minggu ni, dah suro kawan belikan tiket balek naik bus depan uitm, excited call ayah , habaq nak balek.
''Ayah, alia nak balek ke tak minggu ni, next week ada test marketing, test akaun, nak balek minggu ni, ke tak yah balek?" Ayah, "Tak payah  balek lah, weekend tu study la"

TAK PAYAH BALEK , AYAH? APA AYAH? TAK PAYAH BALEK??? *nak nanges.
Tension ah jadi aku, tapi kalau ayah kata tak payah balek, konklusi nye disini memang aku tak balek. Tiket, jual kat kawan. Settle.



Dah habis kelas law tadi, alhamdulilah tak sampai 6.30 petang dah balek dah. Pukul 5.30 kelas dah dismiss, madam tu tahu kite semua kat belakang bosan dengan law. Tanpa pengetahuan madam, kami begambar masa classmate lain pesent kat depan. Dah la tak ramai , look what happen.




Nampak tak seat belakang tu, kosong kan? haaa, nampak tak kekosongan dia tu. Yang ada kat belakang tu pun, jauh gila jarak,ada yang focus study tu fine, yang main fon pun ada. Astaghfirullah, sedar la  diri alia, lagi sebulan nak final. 

You Might Also Like

0 comments

Social Life