Selamat Hari Raya 2015

20:34

Dah 2015, umur dah cecah dua puluh tiga . 23 years old this year. So old.
tahun ni raya warna mintgreen.

Little bit hambar tahun ni, macam only us. Only family aku je yang beraya and opah and wancik.
Lepas solat raya, pergi begambar dekat kedai gambar. Tapi tak sempat selfie dengan family. Sebab family bukan jenis yang suka bergambar sangat.
I love photooooo! Photographer, photography, i love them all!!

Tapi sebenarnya opah ada anak enam belas. Wancik yang last which is yang ke 16, ibu yang ke -15. Yang pakcik makcik lain tak nampak lagi datang beraya. Ni sebab, tahun ni memasing balek belah husband, or belah wife on the first day raya. So macam so so so hambar. Tapi aku tahu nanti raya ketiga ke keempat diorang akan kunjung tiba.

Tapi kan takat tiga empat hari raya ni, bila part ambil gambar semua taknak, tetengok aku sorang je.
Kalau ada husband, ya allah dah lama ambil gambar setiap hari.
Tapi, sedih,kecewa hati bila kita je yang semangat. Pastuh kat insta tu, nampak macam aku beraya sorang je. Cousin pulak, semua ada je, jumpa, tapi tak sempat borak panjang dah kene balek. Ini semua gara gara budak budak sekolah yang cuti sampai hari selase je. Raya jumaat, rabu dah start sekolah. Kenapa kejap sangat balek kampung.

Sempat belai belai kambing kesayangan ayah kat kampung tu haha. Itu je la sempat. hmm.
Semoga dapat berjumpa ramadhan tahun depan , ramadhan tu penting, doa cepat termakbul sikit, and ofcourse semoga sempat beraya lagi tahun depan dengn family ramai ramai. Rindu

Baru hari raya keeempat ni dah settle beraya belah ayah.
So, lepas ni, turn beraya denga kawan kawan sekolah pula. Konvoi! yeay! Tak saba.
Tapi bila part diorang nak datang rumah beraya ni aku tak tahu nak masak apa.
Tahun lepas, lontong kot. Tak ingat. Tapi ah, leceh la. Tapi lontong sedap.

Apa weh nak masak bagi jemah jemah ni makan?
 hmm









You Might Also Like

0 comments

Social Life