Masak : Cara Lembutkan Daging Lembu

Selalu makan daging liat, penat kunyah. Dah macam makan chewing gum.
Nak masak daging jadi lembut, banyak cara. Ofkos la google.


Aku jumpa, nak lembutkan daging tu, masa rebuskan daging kat dalam periuk, masukkan satu dua biji kurma.
Wah, pelik. Tapi macam wow, kurma tu kiranya 1001 benefit.

Pastu, boleh juga masukkan panadol, sebiji la kot, dalam air rebusan daging. Yang ni, aku belum try.
Orang kata, selalu majlis kenduri, buat petua ni. Sebab nak cepat daging lembut.
Kenapa aku baru tahu.
Kalau tak google, tak tahu la.

Ha, ada lagi,ni aku ambil petua nak lembutkan daging, yang senang nak cari la. Macam panadol kan selalu ada kat dapur.
Satu lagi, rebuskan daging sekali dengan pati santan sampai mendidih.
Kalau bubuh santan, daging tu akan ada rasa lemak sikit la.

Good luck, Jom masak! Jom makan!


Tiada ulasan

Ya!

Food Review

Resepi Masakan

Birthday

My Student Life

Skincare Review

Hotel Review