Skincare Review : Freeman Feeling Beautiful Charcoal & Black Sugar Facial Polishing Mask

22:20

Hai , rasa nak review product for skin. Banyak try product for skin, ada yang okay, ada yang tak boleh dengan kulit macam kita which is combination skin and acne skin.
Dulu jerawat teruk, sekarang kurang, still ada whenever period datang, dia datang. Jadi, consider as acne skin juga.

Here is Freeman Feeling Beautiful Charcoal & Black Sugar Facial Polishing Mask .


Bila tengok tajuk, charcoal, arang, mask mesti warna hitam kan? Tak perasan black sugar tu.
Bila balek pakai, its not actually a mask? Faham tak? Sebab ada sugar, so its like more to facial scrub rather than mask.

Direction for use : 
Basuh muka dengan cleanser, then keringkan dulu.
Then ambil this mask, pump besar 20 sen, then sapu dekat muka.
Lepas 6-7 minit, boleh basuh. Gula dekat muka tu akan start dissolve bila letak kat muka. Jadi, bila basuh tu, just basuh dua tiga kali and sugar tu dah takde dah.


Texture and Feel:
Rasa macam scrub hitam but its a mask also. Gula kan bergerutu. So skrub + mask , skrub yang buang kulit mati and licinkan kulit
Texture tebal, nampak thick with the black sugar. Tapi bila dah letak kat muka , dia akan menipis. And akan rasa suam suam letak kat muka. Macam tak selesa juga la.
Lepas basuh dengan air, kulit lembut je lepas basuh tu. Selalu macam skrub muka tu.

How is the smell ?
Bau charcoal tapi tak kuat sangat. Okay tak menyengat hidung.

 


Benefit and Function :
Exfoliant , Sugar tu function untuk buang kulit mati kat muka.
Bright kan muka, arang hitam tu boleh brightkan muka. And untuk buang kulit berminyak.
Selalu pakai arang ni, kulit akan nampak cerah sikit lepas pakai mask ni.

Recommended :
No. Haha, sebab tak feel pakai mask cemni. Pastuh rasa panas suam bila sapu kat muka.

Price and where to buy:
Guardian , RM18.48
Watson , RM 19.73
Okay dah beli baru bandingkan harga. Baru tahu harga dia lain.


Sekian review, try la.

You Might Also Like

0 comments

Social Life