Freeman Feeling Beautiful Charcoal & Black Sugar Facial Polishing Mask - Review

22:20

Hai , rasa nak review product for skin. Banyak try product for skin, ada yang okay, ada yang tak boleh dengan kulit macam kita which is combination skin and acne skin.
Dulu jerawat teruk, sekarang kurang, still ada whenever period datang, dia datang. Jadi, consider as acne skin juga.

Here is Freeman Feeling Beautiful Charcoal & Black Sugar Facial Polishing Mask .


Bila tengok tajuk, charcoal, arang, mask mesti warna hitam kan? Tak perasan blak sugar tu.
Bila balek pakai, its not actually a mask? Faham tak? Sebab ada sugar, so its like more to facial scrub rather than mask.

Dia macam tebal, nampak thick with the black sugar. Tapi bila dah letak kat muka , dia akan menipis. And akan rasa suam suam letak kat muka.

 

Lepas 6-7 minit, boleh basuh. Gula dekat muka tu akan start dissolve bila letak kat muka. Jadi, bila basuh tu, just basuh dua tiga kali and sugar tu dah takde dah. Sugar tu function untuk buang kulit mati kat muka. The charcoal hitam, untuk buang kulit berminyak. Selalu pakai arang ni, kulit akan nampak cerah sikit lepas pakai mask ni.
Lepas tu, kulit lembut je lepas basuh tu. Selalu macam skrub muka tu, tapi this product two in one, which include for oily skin and buang kulit mati (exfoliation).
This product biasa mask pakai dua kali seminggu.

Tapi kalau dua tiga kali pakai tapi rasa muka kering semacam, or jadi pedih ke, better stop. Tapi setakat saya pakai, kulit makin licin. Rasa yakin lebih bila pegang kulit sendiri :)

Sekian review, try la.

You Might Also Like

0 comments

Social Life